Floride .. Triclosan

Floride .. Triclosan
Floride .. Triclosan

​DUA daripada bahan yang disenaraikan dalam gambarajah iaitu Fluoride dan bahan pemanis tiruan adalah bahan yang digunakan dalam kebanyakan UBAT GIGI yang terdapat di pasaran. 
Kajian daripada Saintis telah menemukan bahawa bahan ini boleh mendatangkan bahaya kepada pengguna dalam jangkamasa panjang.

Kita sebagai pengguna telah puluhan tahun dimomok dengan produk daripada MULTINASIONAL yang datangbdengan dana yang besar membuat iklan menyatakan produk mereka adalah produk yang terbaik. 
Negara-negara maju telah telah mengharamkan penggunaan FLUORIDE di dalam air di negara mereka kerana kesedaran tentang bahaya bahan ini…namun MALAYSIA masih tidak begitu..mungkin MULTINASIONAL ini banyak menyumbang kepada cukai mungkin.
Syarikat kami pernah dipersoal oleh pihak berwajib kerana mengeluarkan produk yang tidak mengandungi TRICLOSAN dan melancarkan kempen kesedaran tentang bahayanya TRICLOSAN dalam jangkamasa panjang penggunaan seperti yang disenaraikan oleh Federation Drug Association  (FDA, USA). Pihak MULTINASIONAL sedar jika kempen kami berjaya maka ianya alannmemberi impak kepada jualan produk mereka. Mereka twlah melancarkan laporan kepada pihak BERWAJIB dan badan ini menghantar surat tunjuk sebab kepada syarikat kami dengan mempersoalkan tentang kempen bahaya TRICLUSON ini… 
Pihal kami membalas surat tunjuk sebab tersebut dengan merujuk hasil kajian FDA namun jawapannya agak melucukan….”ooo FDA TU DI AMERIKA ENCIK, KITA DI MALAYSIA TAK HARAMKAN BAHAN TERSEBUT”…Tak apalah biar rakyat Malaysia terkena kesan jangkapanjang bahan TRICLUSAN ini…
Harap pengguna diluar sana lebih bijak menilai yang mana baik untuk mereka..

http://www.mercola.com/?x_cid=youtube

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *